EducatieFlux

La Iași a fost lansat proiectul PoliArt

În Sala „Cristea Niculescu-Otin” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a avut loc joi, 11 august, conferința de deschidere a proiectului cultural PoliArt, implementat de Asociația Muzicienilor Independenți și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul are o valoare totală de 80.000 de lei, cu o contribuție proprie de aproape 11% și se derulează în perioada 01.07.22 – 30.11.22. Grupul-țintă al proiectului este constituit din o mie de studenți de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

La conferință au participat Conf. Univ. Dr. Dan SPÎNU, Președintele Asociației Muzicienilor Independenți și Manager de Proiect, Prof. Univ. Dr. Ing. Neculai SEGHEDIN, Prorector responsabil cu activitatea didactică în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Lector Univ. Dr. Andrei ENOIU Prodecan responsabil cu activitatea didactică în cadrul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii muzicale teoretice din partea Universității Naționale de Arte “George Enescu” Iași, Maria PĂULEȚ, profesor de canto, Ioan URSACHE, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al Universității Tehnice, Cezar-Georgian PLUTAȘU, profesor de chitară și reprezentanții Asociației Culturale Pietrărie – partener de promovare în cadrul Proiectului.

Selecția membrilor grupului-țintă – studenții ce vor beneficia de pregătire teoretică și practică în cadrul Proiectului – dar și alte activități se realizează cu sprijinul Partenerilor Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Asociația Culturală Pietrărie. Pentru înscrieri este disponibil un formular on-line ce poate fi accesat aici: FORMULAR DE ÎNSCRIERE CLUB POLIART

Studenții vor beneficia de spațiul propriu-zis al clubului, special amenajat în cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași, de echipamentele din dotarea clubului (instalație de sonorizare, proiecție, instrumente muzicale, echipamente de înregistrare, etc.), de însușirea și aprofundarea unor cunoștințe muzicale, pregătire practică, repetiții aplicate și de posibilitatea de a susține recitaluri live.

“Un campus universitar care găzduiește circa 7.600 de studenți se apropie de populația unui mic oraș, dar un mic oraș cu trăsături foarte aparte: o populație foarte tânără, dinamică, selecționată pe criteriul de performață intelectuală, cultivată, cu un nivel de intelegență și creativitate mult peste medie. În consecință este nevoie aici de o ofertă care sa îmbine petrecerea timpului liber cu nevoile artistice ale unui public tânăr. Proiectul “Clubul PoliArt” propune o viziune pe termen lung a relației dintre studenții de la alte specializări decât cele artistice și muzică”, a declarat conf. univ. dr.Dan SPÎNU, Manager de Proiect.

 

Related Articles

Back to top button