Poşta Română organizează, sâmbătă, ediţia a 42-a a competiţiei ”Marşul Factorilor Poştali”

Poşta Română va aniversa, în weekend, 160 de ani de la înfiinţare şi anunţă organizarea competiţiei profesional-sportive de tradiţie „Marşul Factorilor Poştali”, în Bucureşti, pe Calea Victoriei.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi AGERPRES, 84 de salariaţi se vor întrece pentru titlul de „cel mai rapid poştaş”, pornind din faţa fostului Palat al Poştelor, actualul Muzeu Naţional de Istorie a României.

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 13 august, începând cu ora 10:30, în cadrul proiectului „Străzi Deschise – Bucureşti, promenadă urbană”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de Arcub şi Proedus – în calitate de operatori zonali.

„Cei 84 de factori poştali, câştigători ai fazelor judeţene (42 de femei şi tot atâţia bărbaţi), îşi vor demonstra competenţele sportive pe un circuit de 3 km, femeile, respectiv 5 km, bărbaţii, traseu cuprins între Splaiul Independenţei şi B-dul Regina Elisabeta. Vor fi premiaţi cei mai rapizi poştaşi, însă se vor acorda şi premii speciale, pentru cel mai vârstnic, cel mai tânăr şi cel mai tehnic participant, atât la categoria femei, cât şi bărbaţi”, se arată în comunicat.

Marşul Factorilor Poştali a debutat în 1977, la Bucureşti, şi, în fiecare an, aliniază la start, la fazele judeţene şi naţională, câteva mii de angajaţi ai Poştei Române. AGERPRES