224 de cazuri de coronavirus la Iași. 172 de pacienți în spital, din care 9 la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 224 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 40 de externări și 25 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.453.

Referitor la solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 23 de recoltări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, sâmbătă, 13 august, erau ocupate 172 de paturi (în creștere față de ziua anterioară), din care nouă paturi la ATI (din care un pat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 5 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 2 paturi la “Spitalul Sfântul Spiridoin”
  • 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 15 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 3 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 4 paturi ATI la Spitalul” Sfântul Spiridon”
  • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, cinci persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În ceea ce privește zona medicală, în prezent sunt ocupate dou[ paturi.

În zona ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat un pat. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate 19 paturi (în creștere față de ziua anterioară).

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sâmbătă, 13 august, un număr de 1.206 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis, în total, 119.465 de decizii pentru persoanele aflate în izolare. (E.M.)