Marcel Ciolacu: O remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă”, reafirmând că aceasta este atributul prim-ministrului.

„Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la şah, mută albele primele. (…) Nu cred că prim-ministru Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă a avut loc o evaluare a miniştrilor PSD, el a confirmat, adăugând că întotdeauna este „loc de mai bine” şi este posibil şi scenariul remanierii unora dintre aceştia.

„Da. Întotdeauna e loc de mai bine. (…) Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democraţie. Nu încercaţi să căutăm nume, câţi miniştri. Când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să facă la Sinaia pe ascuns. Se vede de pe Marte, dacă PSD nu-şi asuma să intre la guvernare, era o situaţie complicată nu numai pentru PNL şi marea coaliţie de dreapta, era o situaţie complicată în primul rând pentru români. (…) Evaluările miniştrilor le face prim-ministrul în coaliţie”, a completat liderul PSD. AGERPRES