Bugetarii ar putea primi o plată unică în valoare de 3.000 de lei. Prevederea, printre modificările la Legea bugetului de stat

Angajații instituțiilor bugetare, dar și personalul Casei Naționale de Asigurări Social ar putea primi o plată unică în mărime de 3.000 de lei. Prevederea se include în proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022, care a fost aprobat de către Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței din 24 august.

Pentru achitarea acestei plăți unice, în bugetul de stat au fost aprobate de Guvern alocații în sumă de 567 de milioane de lei. Repartizarea acestor alocații pe autorități publice se va efectua în baza hotărârilor Guvernului.

Autoritățile/instituțiile bugetare finanțate din bugetele locale vor putea acorda angajaților plata unică din contul și în limitele resurselor disponibile în bugetele proprii.

De acest ajutor bănesc ar putea beneficia angajații al căror salariu mediu lunar, calculat proporțional timpului efectiv lucrat pentru ultimele trei luni nu depășește 15 mii de lei.

Plata unică nu se supune impozitului pe venit, contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii și primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

(sursa;www.agora.md)