Eveniment unic la Iași. 50 de toboșari vor cânta simultan șase piese rock renumite în Grădina Palas

Toboșari de toate vârstele,de la școlile de muzică din Iași și nu numai, se vor reuni joi, 25 august, de la ora 17.00, în Grădina Palas, pentru un eveniment live, unic în țară. Cei 50 de toboșari vor cânta simultan șase piese rock cunoscute la nivel internațional la 50 de seturi de tobe acustice. „Toboșariada” face parte dintr-un proiect muzical amplu, „Iași Music Experience”, și care se desfășoară la Iași în perioada 24 – 26 august 2022.

Ideea unui astfel de concert de tobe simultan a fost preluată după modelul unor evenimente similare din alte țări.

„Acest eveniment va rămâne cel puțin ca o amintire întipărită în mintea tuturor celor care vor participa, atât spectatori, cât și cei care vor cânta. Poate chiar îi va motiva pe alții să înceapă să cânte la tobe”, a precizat profesorul Adi Enescu, unul dintre cei care îi îndrumă pe tinerii toboșari din Iași.

La eveniment vor participa atât tineri de toate vârstele din toate școlile de muzică din Iași, care știu să cânte la tobe, precum și profesorii lor, dar și artiștii toboșari din Iași care se vor alătura pentru a arăta frumusețea și posibilitățile acestui instrument. De asemenea, publicul ieșean care va participa la eveniment va avea ocazia să cunoască tineri muzicieni, într-un nou tip de spectacol în Iași.

Proiectul muzical „Iași Music Experience” presupune organizarea a șapte mari activități: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeană Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.