Marcel Ciolacu: PSD nu va mai pierde alegerile prezidențiale. Nu voi face greșelile celorlalți președinți ai partidului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD „nu va mai pierde” alegerile prezidenţiale, după ce de patru ori a pierdut scrutinul pentru funcţia supremă în stat. „Nu voi face greşelile celorlalţi preşedinţi ai PSD. (…) Vom ieşi din acea logică care a dus la pierderea alegerilor”, susţine Ciolacu, evitând să spună dacă va fi sau nu candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

„În primul rând, avem alegeri în 2024. Momentan prioritatea mea e să ne luptăm cu preţurile la energie, să depăşim iarna, să găsim soluţia cea mai bună şi pe urmă să venim cu ceva predictibil până în 2025, cel puţin, pe zona de energie. Nu mai există cutuma în PSD că preşedintele este automat şi candidatul la preşedinţie. Aş vrea să lămuresc colegii mei să avem o deschidere mare, în cazul în care avem o personalitate care nu e în partid, să poată să candideze în alegerile interne din interiorul partidului. Vom modifica statutul şi vor fi alegeri în fiecare organizaţie pentru candidat. (…) Vă repet, nu voi face greşelile celorlalţi preşedinţi ai PSD. De patru ori PSD a pierdut aceste alegeri. Nu le va mai pierde aceste alegeri Partidul Social Democrat. Vom ieşi din acea logică care a dus la pierderea alegerilor”, a declarat Ciolacu, marţi seară, la Antena 3.
Întrebat dacă un preşedinte al României dat de PSD va continua actuala coaliţie de guvernare, Ciolacu a răspuns: „Este un scenariu de lucru”.
„Dacă rămânem în aceeaşi coloratură a Parlamentului, cred că este soluţia cea mai bună”, a adăugat Ciolacu.

viewscnt(sursa;www.news.ro)