Virgil Popescu, despre preţul facturilor la gaz şi curent: Nimeni nu va plăti peste plafon

Ministrul Energiei Virigil Popescu a declarat, miercuri, că „nimeni nu va plăti peste plafon”, chestionat în legătură cu facturile românilor la curent şi gaz. El a adăugat că plafonarea va fi funcţională şi în acest sezona rece şi preţurile la gaz şi curent nu vor creşte.

„Vă asigur că Ministerul Energiei ştie ce are de făcut. Dacă există acest plafon, e clar că nimeni nu va plăti peste acest plafon. E logic acest lucru, iar taxele şi impozitele pe zona de gaze naturale sunt foarte mari pentru depăşirea unui anumit preţ. Deci ordonanţa este în vigoare până la 31 martie”, a afirmat Virgil Popescu, întrebat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, dacă va rămâne plafonarea preţurilor la gaze şi energie.

Chestionat ce se va întâmpla după data de 31 martie, ministrul Energiei a răspuns: „După 31 martie, probabil că în cursul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, vom lucra la ce se va întâmpla de la 31 martie”.

„După ce vor fi discutate în coaliţie, le vom prezenta public. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor. Aţi văzut declaraţia celor doi lideri de partid”, a completat Popescu.

(sursa;www.news.ro)