Fetiță în vârstă de șase ani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase cu suspiciune de scarlatină

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași se află internată o fetiță care prezintă semne clinice de infectare cu scarlatină. Fetița, în vârstă de șase ani, a fost adusă la Spitalul de Boli Infecțioase prin transfer interclinic de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

„Fetița se află în a treia zi de boală, conform spuselor mamei. La internare prezenta febră 38,,9 grade Celsius, frisoane, odinofagie (durere în gât), disfagie (dificultate la înghițire), cefalee, durere abdominală difuză. La nivelul pielii prezintă o erupție micropapulară enteroasă (bubițe mici, roșii, aspre la palpare) cu extindere pe toracele anterior și posterior dar și pe abdomen.De asemenea prezintă facies rosie (masca lui Filatov) și semnul Bastia Grozovici la nivelul  pliurilor (coatelor și genunchilor).Cu toate că prezintele toate semnele clinice pentru diagnostic de scarlatină așteptăm rezultatul exudatului farigian. Fetița se află sub tratament specific și dacă se confirmă diagnosticul va rămâne internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase până la 14 zile”, a declarat medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

Anul acesta, la Iași s-au mai înregistrat alte două cazuri de scarlatină, la un copil de 4 și la un altul de 13 ani, ambele cu evoluție bună.