Tărâmul veseliei, al distracției și al frumosului tradițional s-a instalat la Palas

Weekendul acesta, Palas e „the place to be”. Iubitorii de muzică simfonică și corală sunt așteptați să se bucure de concerte în Amfiteatrul Palas, pasionații de sport vor avea parte de experiența unor antrenamente speciale în aer liber și își vor aduce aportul pentru copiii din medii defavorizate, iar cei mici vor fi vedetele unei prezentări de modă. Duminică, 28 august 2022, Dan Badea și Dan Țuțu vor fi puși pe glume și promit un spectacol savuros de la prima la ultima replică, pe când Târgul Național „Cămașa Tradițională” reunește o colecție impresionantă de ii și cămăși din diferite zone ale țării.

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Iași a pregătit pentru publicul meloman un nou spectacol, ce include creații ale compozitorilor români și străini, care va avea loc vineri, 26 august, de la ora 19.00 în Amfiteatrul Palas. Concertul simfonic se va desfășura sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, iar Ioan Bogdan Ștefănescu va susține un recital la flaut, ce va bucura sufletele spectatorilor. Surprizele muzicale continuă și sâmbătă, tot pe scena din Amfiteatrul Palas, unde, de la ora 19.00, corul academic „Gavriil Musicescu” va interpreta cântece românești, sub bagheta dirijorului Consuela Radu Țaga. Intrarea este liberă la ambele evenimente. După concert, de la ora 20.00, show-ul se mută pe catwalk-ul din parcul Palas, iar în lumina reflectoarelor vor fi micile manechine de la Kids Fashion Show. Mai este puțin și începe școala, iar ținuta perfectă este cea plină de inspirație, creativitate, dar și cu un strop de personalitate. Vino împreună cu cel mic, sâmbătă, 27 august, să descoperiți propunerile designerilor și brandurilor dedicate copiilor!

Exercițiile fizice în aer liber pot fi o schimbare benefică în programul tău obișnuit de antrenament, iar interacțiunea cu locurile și oamenii noi îți va îmbunătăți considerabil starea de spirit. Așa că ai toate motivele să participi la o sesiune de Kangoo Jumps sau zumba în parcul Palas, alături de Kinga Sebestyen, CEO Kangoo Jumps Romania și Guinness Record Holder, să te încarci cu energie și să ajuți copiii din mediile defavorizate să se pregătească pentru școală. Tot ce trebuie să faci este să-ți iei cu tine echipamentul, să achiți o taxă de participare de 40 de lei, care va fi redirecționată către cei mici, și să vii să te bucuri de viață prin sport, duminică, 28 august, de la ora 18.00. Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook Ten for 10.

După o porție bună de mișcare, servește și o porție copioasă de râs, pentru că Dan Badea și Dan Țuțu vin în Amfiteatrul Palas, de la ora 20.30, cu un mega show de stand-up comedy. Atenție, biletele sunt ca anii din viață, se duc repede, dar pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/3R8dJCY.

Tot în weekend, pe 27 și 28 august, pe Esplanada Palas poți admira și chiar achiziționa ii pentru femei și cămași tradiționale pentru bărbați, create de artizani din județele Iași, Botoşani, Brăila, Buzău, Neamț, Suceava, Vaslui, dar și din Republica Moldova și din Odesa –

Ucraina, pentru că are loc prima ediție a Târgului național „Cămașa tradițională – meșteșug și mod de viață”. În cadrul acestuia se vor organiza și ateliere de creație interactive, coordonate de meșteri, la care invitați speciali vor fi copii din comunele Deleni și Scânteia (județul Iași) și copii ucraineni refugiați în Iași.