Asociația Zi de Bine Moldova a încheiat proiectul „Biblioteca Altfel”

Zi de Bine Moldova, împreună cu Asociația Cărțile pe Față, a amenajat o bibliotecă mobilă ce va deservi permanent copiii de la școala „George Enescu” din Moinești. „Biblioteca Altfel” este un spațiu de lectură inedit, în care fiecare copil își poate cultiva curiozitatea și explora ce dorește.

“Când ai acasă un copil care citește, ce faci? Îi aduci cât mai multe cărți, fiindcă știi că, odată cu fiecare dintre acestea, descoperă un nou univers, își dezvoltă creativitatea. Dar când găsești într-o școală 800 de copii care citesc, ce faci? Le mai aduci o Bibliotecă, nu? Acesta a fost raționamentul nostru după ce i-am cunoscut pe copiii de la Școala “George Enescu” din Moinești, un loc în care, încurajați de doamna bibliotecară, copiii citesc pe rupte. Biblioteca Altfel sau spațiul de lectură pe care l-am amenajat în curtea școlii, la Moinești, duce cărțile, la propriu, în mijlocul copiilor. Așa cum ar trebui să fie, de altfel, doar că, pentru mulți copii care vin din familii modeste, nici măcar cărțile nu sunt la îndemâna. Ne bucurăm tare mult de acest proiect, mai ales pentru că își va arăta roadele mult peste timp. Și oricine vrea să ajute aici o poate face trimițându-ne cărți ca să umplem până la refuz rafturile Bibliotecii Altfel.”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

„Biblioteca Altfel” e un vis devenit realitate. Exteriorul este colorat, ca o copertă de carte, iar interiorul este cald și plin de substanță, exact ca o carte bună. Încheierea acestui proiect în apropierea noului an școlar reprezintă un avantaj extrem de mare pentru elevi. Cele două asociații speră că acest proiect va avea mare impact în a apropia tinerii cititori de lectură, fiind amenajat fix în curtea școlii, locul în care elevii se recreează.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului Biblioteca Altfel – ZDBMoldova a fost oferit de Isopan. Mulțumim și sponsorilor IB CARGO SRL, SYNERGY CONSTRUCT SRL, NIRAN CO PRODUCTS SRL.

„Biblioteca Altfel” este un proiect inedit, care oferă o șansă copiilor din mediu rural să descopere plăcerea de a lectura și să își cultive imaginația și cunoștințele. Lansarea oficială a acestui proiect și deschiderea Bibliotecii Altfel pentru elevii Școlii Gimnaziale „George Enescu” Moinești se va desfășura pe data de 1 septembrie, de la ora 11:00. Odată cu începerea noului an școlar, copiii se vor putea bucura de o nouă activitate extrem de benefică pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Proiectul „Biblioteca Altfel” face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei. În luna iulie, Zi de Bine Moldova a inițiat un proiect pilot de conștientizare și educare a tinerilor cu privire la importanța ocrotirii naturii și menținerii unui mediu ecologizat.

“Pentru mine, ideea bibliotecii altfel sau a bibliotecii din curtea școlii a fost de la început o mare surpriză din partea lui Victor. Evident că mă bucur mult că pot  aduce încă un element de noutate pentru atragerea copiilor în lumea magică a lecturii. Întotdeauna mi-au plăcut provocările destinate atragerii copiilor la bibliotecă. De data asta, însă, orice așteptare s-a dovedit infimă în comparație cu realitatea. Totul este wow!!! Sper ca și copiii să fie încântați și să utilizeze la maximum noul spațiu și resursele aferente, dăruite nouă cu atât de multă bucurie de Asociația Zi de Bine și partenerii săi. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca la biblioteca Școlii Gimnaziale „George Enescu” Moinești să poți și altfel să citești!”, declară Lăcrămioara Onea, bibliotecar la Școala „George Enescu” Moinești.

Cei care doresc să susțină  suplimentar proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

În cei doi ani de existență, Asociația a implementat deja peste 30 de proiecte în domenii ca educație, sănătate,incluziune socială, în valoare de peste 2.000.000 de euro.

Dacă aveți un proiect în care credeți, dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.