Sute de camioane, în așteptare la frontiera moldo-română pentru a fi procesate

Autoritățile au venit cu informații actualizate privind situația camioanelor ce staționează în așteptare pentru a fi procesate la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-române. La moment, 512 camioane așteaptă să treacă frontiera, potrivit datelor Ministerului Facerilor de Interne (MAI), prezentate astăzi, 29 august 2022.

Mai exact, la Leușeni-Albița sunt 170 camioane; Cahul-Oancea – 0 camioane; Giurgiulești-Galați – 170 camioane; Costești-Stânca – 32 camioane; Sculeni-Sculeni – 140 camioane (Infrastructură în reparație și extindere, culoare înguste pentru procesare).

În adiacentul a 3 zone de traversare a frontierei: Leușeni, Sculeni, Giurgiulești, sunt construite platforme de odihnă și recreere destinate conducătorilor autocamioanelor care se află în coloane de așteptare. În perioada 16 iunie-29 august 2022, au beneficiat de platformele de odihnă și recreere 3 009 conducători auto.
MAI îndeamnă conducătorii de tiruri și agenții economici gestionari ai domeniului să urmărească notificările oficiale ale autorităților pe rețelele de socializare.
(sursa;www.deschide.md)