PSD insistă ca pensiile să crească cu 10%, iar salariul minim brut să crească de la 2.250 la 3.000 lei

PSD are pe fiecare sector propuneri şi politici publice pe care le va prezenta şi le va propune coaliţiei de guvernare, a precizat prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a adăugat că măsurile propuse în domeniul social vor fi prezentate în perioada următoare de către ministrul Muncii Marius Budăi. „În fapt, pensiile vor creşte cu mai mult de acel procent de 5,7% prevăzut de lege, noi insistăm pe minim 10%. Noi spunem mai mult de 10%. Salariul minim de la 2.250 la 3.000 lei, vorbesc de brut şi cu o parte de compensare 200 lei pe această diferenţă pe care să o suporte statul”, a completat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat despre propunerea PSD de majorarea a pensiilor cu minim 10%, iar a salariului minim brut de la 2.250 lei la 3.000 lei, că în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale. „Ca să putem să asigurăm acest pachet măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile”, a adăugat şeful Executivului.

„Eu am spus că, urmare a întâlnirilor din aceste zile cu conducerea extinsă a PSD, am venit pe fiecare sector în parte cu propuneri şi politici publice care ne aparţin. Marius Budăi va prezenta şi detalia, în perioada imediat următoare, sectorul social şi toate măsurile care ţin de această componentă care este extrem de importantă pentru noi şi la care ţinem foarte mult. Bineînţeles că vom veni cu aceste propuneri de politici publice şi în cadrul coaliţiei, dar sunt chestiuni la care insistăm şi noi ţinem foarte mult. Au fost discutate. Marius Budăi le va detalia pe larg, în perioada următoare, pentru că vor fi obiectul unei conferinţe de presă separate”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat marţi dacă au fost discutate în coaliţie măsurile propuse de PSD cu privire la creşterea pensiilor şi salariilor.

La rândul său, Mihai Tudose a precizat că „în fapt, pensiile vor creşte cu mai mult de acel procent de 5,1% prevăzut de lege, noi insistăm pe minim 10%. Noi spunem mai mult de 10%”.

„Salariul minim de la 2.250 la 3.000 lei, vorbesc de brut şi cu o parte de compensare 200 lei pe această diferenţă pe care să o suporte statul”, a completat vicepreşedintele PSD.

(sursa:www.news.ro)