Republica Moldova sărbătorește Ziua Limbii Române

În Republica Moldova este marcată Ziua Limbii Române. Se împlinesc 33 de ani de când pe teritoriul Republicii Moldova a fost decretată limba română ca limbă de stat, iar alfabetul latin și-a revenit în drepturi după aproape jumătate de veac. Cu această ocazie, au avut loc depuneri de flori.

Și ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, împreună cu secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, au depus flori, în această dimineață, la busturile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor din Chișinău, astfel aducând un omagiu limbii române.

În centrul capitalei vor fi organizate manifestări cultural – artistice. Conform programului, începând cu ora 10:00, au loc depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în scuarul „Mihai Eminescu”.

De la ora 10:30, în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt”, va avea loc deschiderea oficială a programului muzical – literar, cu genericul ,,Odă Limbii Române”, iar în cadrul evenimentului vor fi decernate diplome premianților tradiționalului concurs municipal ,,Dictare pentru fiecare”, ediția a VI-a.

(sursa:www.agora.md)