USR anunţă depunerea moţiunii simple „România fără energie”

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, joi, în plen, că formaţiunea depune la secretariatul general al Camerei Deputaţilor moţiunea simplă intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. PNL, prin vocea liderului de grup Gabril Andronache i-a atras atenţia că încă nu s-a constituit noul Birou Permanent. Liberalii au cerut să verifice textul moţiunii şi semnăturile. Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat din plen că formaţiunea sa va vota această iniţiativă. Votul în plen, pe moţiunea simplă, va fi dat miercuri.

UPDATE: Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei va fi dezbătută în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, iar miercuri va fi dat votul. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Ionuţ Moşteanu a anunţat în plen că înaintează preşedintelui de şedinţă moţiunea simplă intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”.

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a afirmat că încă nu s-a constituit noul Birou Permanent şi a cerut o pauză de două minute pentru a consulta moţiunea simplă depusă de USR, cerând preşedintelui de şedinţă să verifice dacă îndeplineşte condiţiile din Regulament.

Ionuţ Moşteanu a precizat că moţiunea merge la Secretariatul General care va verifica îndeplinirea condiţiilor.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat că partidul pe care îl conduce susţine acest demers. ”Noi vrem să anunţăm că susţinem această iniţiativă şi orice iniţiativă menită să îl îndepărteze din scaunul de ministru pe domnul Virgil Popescu. Colegii de la PSD, scăpaţi-ne de Virgil Popescu!”, a spus George Simion.

Preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Daniel Suciu, a precizat că la Biroul Permanent nou constituit, după ce se va publica în Monitorul Oficial, va fi luată în discuţie moţiunea depusă de USR.

(sursa:www.news.ro)