Filmul ”Metronom”, de Alexandru Belc, în cinematografele româneşti, începând din 4 noiembrie

„Metronom”, debutul în lungmetraj de ficţiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta, la Cannes, cu Premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie.

Trailerul filmului a fost lansat luni, în cadrul festivităţii de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” în prezenţa producătorului Cătălin Mitulescu şi a actorilor Andreea Bibiri (absolventă a liceului), Mara Bugarin, Mara Vicol, Şerban Lazarovici, Marius Boboc, Mihnea Moldoveanu, Tiberius Zavelea, Briana Macovei şi Andrei Miercure, potrivit unui comunicat de presă.

 

Acţiunea filmului se desfăşoară în România comunistă. În timp ce Ion Ţiriac şi Ilie Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc şi scriu scrisori la emisiunea „Metronom” de la Europa Liberă. Când el primeşte aprobarea să plece definitiv din ţară, împreună cu familia, ei ştiu că trebuie să se despartă, dar nu se aşteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viaţă.

Filmul este distribuit de Strada Film Internaţional. AGERPRES