Președintele CJ Iași, Costel Alexe, prezent la Colegiul Național “Costache Negruzzi”, la deschiderea noului an școlar

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, a participat luni, 5 septembrie, la festivitățile de deschidere a noului an școlar de la Colegiul “Costache Negruzzi”.

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, șeful administrației județene a subliniat că începutul de an școlaraduce pentru noi toți, fie că suntem elevi, profesori sau părinți, noi idealuri de atins și speranța că ne vom îndeplini obiectivele cu succes.

“Ne aflăm după doi ani de pandemie care, din păcate, și-au pus amprenta pe sistemul de învățământ, dar care nu ne-au închis orizonturile în ceea ce privește educația. Am învățat cu toții, fără ca cineva să ne pregătească, ce înseamnă studiul online. Nu ne-am pierdut însă dorința de a performa și asta se datorează profesorilor care au continuat să croiască adevărate caractere. Cu toate astea, sunt convins că școala rămâne cel mai important mediu din viața unui copil. Este locul în care visăm să devenim cineva și locul în care muncim pentru a ne îndeplini visele, iar întâlnirile directe dintre elevi și profesori vor aduce, pentru fiecare parte, cele mai eficiente experiențe de învățare”, a afirmat Costel Alexe.

“Dragi elevi. ce vă aflați în fața unui nou început: îmi doresc să vă bucurați de toate momentele ce vor veni. Să fiți într-o continuă cunoaștere, să descoperiți frumos lumea și să aveți mereu încredere în voi. Să reflectați asupra provocărilor și fiecare zi să devină o nouă oportunitate. Dragi profesori, devotamentul vostru este cel care deschide lumea și creează un nou univers copiilor noștri. Performanța școlară a fiecărui elev vi se datorează, iar întrebările își găsesc răspunsul datorită cunoștințelor, înțelepciunii și răbdării dumneavoastră. V-ați adaptat unui context nou prin conștientizare și ați fost deschiși în fața provocărilor, dar iată că sentimentul întoarcerii la școală în acest început de an școlar este infinit mai puternic și prețios. Dragi elevi, stimați profesori și părinți, vă doresc să aveți parte de experiențe care să vă stârnească entuziasmul și să vă aducă doar satisfacții. Să vă găsiți bucuria în reușite și să priviți cu mândrie spre orice lecție învățată. Să rămâneți devotați celor de lângă voi și să prețuiți educația indiferent de vremuri. Mult succes tuturor!”, și-a încheiat discursul președintele Consiliului Județean Iași.