Șeful diplomației moldovenești întreprinde o vizită de lucru în Norvegia

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene efectuează în perioada 5 – 6 septembrie o vizită de lucru la Oslo. Este prima vizită din ultimii 5 ani a unui șef al diplomației moldovenești în capitala Norvegiei, comunică MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE a relatat că agenda cuprinde consultări cu ministrul Afacerilor Externe norvegian Anniken Huitfeldt precum și întrevederi de lucru cu ministrul Petrolului și Energiei, Terje Aasland și reprezentanți ai companiilor private norvegiene din domeniul energiei.

Delegația condusă de către vicepremierul Nicu Popescu va discuta la Oslo modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale, situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, inclusiv impactul acestuia asupra țării noastre, eforturile autorităților privind diversificarea surselor de energie, precum și agenda de reforme în parcursul de aderare la Uniunea Europeană.