Ionuţ Stroe: Moţiunea USR – o ciornă cu sloganuri şi acuze, fără nicio propunere

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a declarat marţi că moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este un text de o pagină „cu sloganuri, acuze, dar fără nicio propunere”.

„Noi am înţeles că astăzi ar fi trebuit să dezbatem o moţiune simplă, dar, din păcate, tot ce am găsit în documentul dumneavoastră, care de fapt este o ciornă de o pagină şi foarte, foarte puţin, sunt sloganuri şi acuze. În general lucruri de genul ăsta nu ar trebui tratate cu seriozitate. De acum înainte trebuie să ştiţi că în felul acesta nu ar trebui să mai veniţi cu aceste documente în Parlament. Aveţi pretenţia că elaboraţi proiecte legislative, propuneţi politici publice, ba chiar aveţi pretenţia să guvernaţi. Dar, dragi colegi, o moţiune de o pagină şi puţin doar cu acuze şi cu nicio propunere concretă e foarte puţin. Cumva e de înţeles. Aţi rămas foarte puţini, practic nici nu mai există oameni care să scrie moţiuni în USR, aţi apelat la o mână de oameni neafiliaţi şi, până la urmă, aţi iniţiat o moţiune simplă”, a spus Stroe, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei.

 

El a adăugat că se poate observa din textul moţiunii simple că membrii USR poartă „o vendetă personală împotriva ministrului Energiei”.

„Evident că v-aţi agăţat în mod convenabil de această situaţie, de Virgil Popescu, pe care e la modă să îl faci ţap ispăşitor de toate relele care se întâmplă în această ţară. Situaţia devine ridicolă pentru că, în mod evident, în loc să aveţi un demers consistent, vă urcaţi cu picioarele pe orice fel de criză complexă pe care această ţară o traversează şi nu suntem singura ţară din lume care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi energetic, pentru a va satisface un interes politic şi anume a mima opoziţia”, a menţionat Stroe.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Moţiunea simplă este intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. AGERPRES