Simion: AUR este o formaţiune politică, o mişcare deschisă tuturor românilor de a reconstrui ţara

Liderul AUR, George Simion, a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce este „o mişcare deschisă tuturor românilor pentru a reconstrui ţara”.

„Noi suntem o formaţiune politică. Suntem o formaţiune politică pentru că acesta este cadrul democratic, legal, în care funcţionează România. Dacă acum cinci sau 10 ani multora dintre noi, cei care formează astăzi AUR, ne-ar fi spus cineva să facem parte dintr-un partid politic am fi respins categoric această idee. În mod normal, şi ce am văzut până în prezent, partidele politice au contribuit decisiv la starea actuală a României (…). Preşedintele Iohannis a spus că este o ţară eşuată cea condusă de el de 8 ani încoace”, a spus Simion, la o dezbatere organizată de AUR la Camera Deputaţilor.

 

El le-a cerut membrilor formaţiunii şi invitaţilor la dezbatere să nu privească AUR ca pe un partid politic, „ci ca pe o mişcare deschisă tuturor românilor de a reconstrui ţara”.

„Ultimele noastre iniţiative, ultimele apeluri publice atât pentru candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi pentru formarea comisiilor de experţi, cât şi viitoarele candidaturi la nivel local şi naţional vin să întărească această idee. Nu pentru că din rândurile noastre nu am putea ocupa un cabinet de miniştri, nu pentru că pe formula consacrată deja de celelalte formaţiuni politice nu am fi putut şi noi să punem pile, relaţii, oameni care ne-au fost prezentaţi în aceşti doi ani de Parlament la conducerea ASF, ANRE, Apele Române şi altor instituţii. Avem nevoie de o schimbare de paradigmă. Până acum am reuşit să menţinem structura acestei formaţiuni politice liberă de orice sarcini, interne sau externe, liberă de presiuni din partea unor filiale sau din partea unor poli de putere, liberă de angajamente faţă de diferiţi sponsori din industria lemnului, din industria alimentară, din industria cazinourilor. Vrem să deschidem rândurile noastre către oameni specialişti”, a afirmat Simion.

El a menţionat că AUR analizează posibilitatea de a candida, împreună cu unele partide neparlamentare, sub forma unui bloc electoral comun la următoarele alegeri contra PSD şi PNL, iar la finalul lunii septembrie va prezenta un proiect de ţară. AGERPRES