Viță de vie altoită gata de plantat, pusă la dispoziția pasionaților de grădinărit de USV

Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vine în ajutorul persoanelor pasionate de viticultură, oferind spre vânzare vițe altoite, înrădăcinate la ghiveci.

Astfel, începând cu data de 15 septembrie, se vor putea achiziționa de la Ferma Didactică „Vasile Adamachi”, situată pe strada „Aleea Mihail Sadoveanu”, vițe altoite din mai multe soiuri pentru struguri de masă și struguri de vin.

Vițele au fost produse în solariile Facultății de Horticultură, provenind din material de altoire certificat, iar întregul proces de producție a fost supervizat de cadrele didactice ale disciplinei de Viticultură.

„Soiurile pentru struguri de vin, oferite spre vânzare sunt Muscat Ottonel, Fetească regală și Busuioacă de Bohotin, iar soiurile pentru struguri de masă sunt Muscat de Hamburg și Otilia. Prețuleste de 15 lei pe bucată, pentru oricare dintre soiuri. Avantajul pe care îl prezintă vițele înrădăcinate la ghiveci, comparativ cu vițele cu rădăcini nude, întâlnite în mod obișnuit în comerț, este faptul că pot fi plantate la locul definitiv oricând în intervalul martie-noiembrie sau pot fi menținute la ghiveci și folosite pentru decorarea teraselor, peluzelor etc. Cantitățile de vițe la ghiveci disponibile pentru vânzare la acest moment sunt limitate, fiind destinate cu precădere pasionaților de viță de vie, struguri și vin, pentru cultura în grădinile familiale”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Mihai Irimia, decanul Facultății de Horticultură și cadru didactic al disciplinei de Viticultură.

Pentru amatorii de pomi fructiferi, Facultatea de Horticultură va scoate la vânzare, după data de 15 octombrie, pomi altoiți, material certificat, din speciile măr, cais, piersic, cireș și prun, reprezentate printr-un număr mare de soiuri, cu diferite epoci de maturare și caracteristici tehnologice.

Pentru cei interesați, punctul de desfacere este Ferma Didactică „Vasile Adamachi”, situată în Iași, strada „Aleea Mihail Sadoveanu”, nr. 6, iar persoana de contact este dr. ing. Petru Popa, nr. tel. 0745513909.