Iașul, prezent la Târgul de turism de la Salonic

Municipiul Iași este prezent în aceste zile la cea de-a 86-a ediție a Thessaloniki International Fair, unul dintre cele mai importante târguri internaționale de turism.

În cadrul târgului, vizitarorii pot participa la expoziții și prezentări făcute de instituții și promotori de turism din toată Europa, dar și din Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Bangladesh, Georgia, etc., care se desfășoară la Centrul expozițional Helexpo, cel mai mare organizator de târguri, expoziții și conferințe din Grecia.

Iașul este prezent la Târgul de turism de la Salonic la invitația Consulatului General al României. Potriivt programului official, în perioada 15 – 17 septembrie, primarul Mihai Chirica are programată la Salonic o întâlnire cu consulul general al României, Nicolae Dan Dima, care s-a oferit să faciliteze, de asemenea, și o întâlnire oficială a edilului Iașului cu primarul orașului gazdă, Konstantinos Zervas.

Pe lângă informații relevante despre orașul nostru, la standul Iașului sunt disponibile și prezentări în limba greacă despre Revoluția greacă, care a început la Iași în 1821. Pe la standul nostru au trecut până acum primarul Atenei, iar în cursul acestei săptămâni sunt așteptați premierul Greciei și ministrul Mediului.

„Iașul este Destinația Anului în România și cred că merită să devină și una dintre destinațiile de top din Europa! Îi mulțumesc domnului consul pentru toate aceste oportunități de a ne face cunoscuți și de a lega noi relații de colaborare și sunt sigur că îl vom avea alături de noi în continuarea demersurilor de înfrățire cu Nafplio, prima capitală a statului grec. Subliniez din nou strânsele legături istorice dintre ieșeni și greci, legăturile culturale și, mai ales, spirituale care țin de credința ortodoxă comună, precum și bunele relații dintre ieșeni și municipalitate cu Comunitatea greacă din Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.