ANRE se află în inspecţie inopinată la furnizorul de energie Tinmar Energy

Inspectorii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) se află, luni, într-o acţiune inopinată de control la furnizorul de energie Tinmar Energy, au afirmat, pentru AGERPRES, reprezentanţii autorităţii.

Controlul are scopul de a verifica modul de respectare a obligaţiei de achiziţionare a energiei electrice astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor săi, precum şi verificarea respectării interdicţiei de a denunţa unilateral contractele de furnizare de energie electrică încheiate cu clienţii finali.

În situaţia în care se vor constata încălcări ale obligaţiilor legale, furnizorul va fi sancţionat contravenţional şi i se vor dispune măsuri şi termene de conformare, au arătat reprezentanţii ANRE.

Aceasta după ce publicaţia Economedia.ro a relatat, vineri, că Tinmar vrea să renunţe la o parte dintre clienţi şi i-a notificat că nu le va mai furniza electricitate începând cu 16 septembrie. În replică, oficialii Tinmar au afirmat, pentru aceeaşi publicaţie, că doresc negocierea contractelor, nu denunţarea lor unilaterală.

Tinmar Energy are în prezent 1.464 clienţi noncasnici şi 3.101 clienţi casnici, potrivit ANRE. Dintre cei casnici, doar 1.121 se încadrează în prevederile ordonanţei privind compensarea şi plafonarea preţurilor. AGERPRES