Breaking News

Camera Deputaţilor/Florin Alexe: Ţinta atentatelor din 11 septembrie 2001 – însăşi civilizaţia occidentală şi valorile ei

Ţinta atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA a fost însăşi civilizaţia occidentală şi valorile ei, a afirmat, luni, deputatul PNL Florin Alexe, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Se împlinesc 21 de ani de când o mână de criminali, cu minţile tulburate de o ideologie a urii, au pus la cale şi au dus la îndeplinire cele mai sângeroase atentate SUA. Atentatele s-au produs pe teritoriul SUA, dar ţinta teroriştilor a fost însăşi civilizaţia occidentală şi valorile ei. 11 septembrie 2001 a fost o zi dramatică în care lumea liberă a fost lovită într-un mod barbar. În urmă cu 21 de ani, au fost deschise răni care nu se vor închide niciodată. În jur de 3.000 de oameni au fost asasinaţi în acea zi tragică pentru America şi pentru civilizaţia democratică. Printre oamenii ucişi de acţiunile teroriştilor se numără şi cinci români”, a evidenţiat Florin Alexe, într-un mesaj prezentat în plenul Camerei Deputaţilor cu prilejul comemorării atentatelor de la 11 septembrie 2001.

El a amintit că tragedia petrecută în SUA a provocat reacţia tuturor statelor civilizate, iar lumea avea să se schimbe definitiv.

„România, aşa cum era natural, s-a alăturat SUA ca un aliat hotărât şi implicat împotriva adversarilor democraţiei şi libertăţii. În ultimii 21 de ani, terorismul a fost principalul adversar al forţelor democratice din întreaga lume. Din nefericire, forţele teroriste au continuat să cauzeze drame, să destrame familii şi să ucidă fiinţe nevinovate. Suntem datori să nu uităm atentatele din ultimii ani din Europa, Asia şi Africa, de masacrele comandate de teroriştii islamişti. (…) Până de curând, soldaţii noştri, care merită toată aprecierea poporului român, ne-au reprezentat cu demnitate în Afganistan”, a menţionat deputatul PNL.

Potrivit acestuia, România s-a dovedit un aliat „hotărât” în lupta comună împotriva terorismului şi a extremismului.

„Războiul din Ucraina este dovada că, în lipsa unui răspuns ferm, adversarii lumii libere vor acţiona brutal. (…) În continuare suntem datori să rămânem activi în lupta cu ameninţările la adresa valorilor democratice. (…) Ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor afirm clar că locul României este în prima linie pentru apărarea valorilor lumii libere”, a transmis parlamentarul liberal. AGERPRES