Chitări cu adevărat electrice la URF Iași

La sfârșitul săptămânii trecute, Natura s-a alăturat artiștilor ieșeni și a oferit un spectacol memorabil în cadrul Underground Rock Festival, Music and Arts, Iași – ediția URF .3 level up.

“Underground Rock Festival, Music and Arts, Iași – URF .3 level up” a avut loc pe dealul Buciumului – în Pietrărie, Iași unde s-a auzit muzică rock live exclusiv ieșeană acompaniată de tunete și fulgere, potrivite pentru acest gen muzical, de altfel, însă doar în videoclipuri.

Astfel, sâmbătă 10 septembrie, au urcat pe scenă trupele KRÖM, Molten Skin și  Beauty and The Rat, recitalul trupei „Era Divina” programat să încheie seara nemaiavând loc din cauza furtunii cu descărcări electrice și ploaie torențială ce a ținut să facă parte din spectacolul rock live pregătit de organizatori.

De asemenea, spectacolul din ziua de duminică 11 septembrie, când erau programate trupele AltLut, BELZEDUH și Inside, nu a mai avut loc din cauza condițiilor meteo extreme, periculoase  pentru siguranța artiștilor care trebuiau să urce pe scenă.

Cu toate acestea, demersurile de promovare a trupelor rock ieșene nu se pierd într-o furtună.

Trupa AltLut care a fost prezentă la secțiunea „Debut Rock” în ediții anterioare ale URF Iași este invitată să deschidă concertul trupei HEXIS din Copenhaga, Danemarca. Evenimentul va avea loc la RockNRolla Iași pe 12 octombrie și face parte din Turneul European de promovare a albumului „Aeternum” al trupei daneze de Black Metal, Hardcore și Sludge, înființată în 2010. Mai multe detalii, pe pagina evenimentului organizat sub egida URF: https://fb.me/e/1OOXFHVBe

Reamintim că inițiativa privată de încurajare a debutului în rock și de susținere a artiștilor rock din Iași a început în noiembrie 2020 și a continuat cu două ediții în 2021. În luna iulie 2022 secțiunea „Debut Rock” din cadrul URF .3 summer edition a adunat pe scenă 5 (cinci) trupe de copii și adolescenți care au interpretat piese proprii și nu doar cover-uri. Creativitatea și dorința de a încuraja artiștii în devenire să caute forme noi de exprimare prin muzica rock, caracterizează spiritul URF.