Delgaz Grid susține învățământul dual prin parteneriate încheiate cu instituțiile cu profil tehnic

Delgaz Grid, compania de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale parte a grupului E.ON, continuă și în acest an parteneriatele cu instituții de învățământ tehnic pentru formarea viitorilor electricieni și instalatori/sudori.

Noul an școlar va aduce în stagii de practică în cadrul companiei peste 100 de elevi care studiază în sistem de învățământ dual în 9 instituții cu profil tehnic.

Astfel, 79 de elevi se pregătesc pentru meseria de instalator/sudor (23 în Alba Iulia, 10 în Zalău, 10 în Mediaș, 14 în Bacău, 12 la Cluj-Napoca, 10 la Hunedoara) și 35 de elevi pentru meseria de electrician (14 în Iași, 12 în Piatra Neamț, 9 în Bacău).

Pe lângă instruirea teoretică și practică derulată cu specialiștii noștri, Delgaz Grid asigură șiechipamentele individuale de protecție, precum și baza tehnică și materială necesară procesului de învățare. De asemenea, compania asigură elevilor și burse pe durata studiilor.După obținerea calificării de electrician sau instalator/sudor, tinerii au posibilitatea de a se angaja în cadrul companiei noastre.

„Toate aceste parteneriate reprezintă pentru noi o bază de selecție pentru întinerirea forței de muncă din companie prin intermediul Programului START. Început în anul 2016, acest program a adus în cadrul companiei noastre peste 330 de tineri ingineri, instalatori și electricieni.Le doresc mult succes tuturor elevilor în noul an școlar și îmi exprim speranța ca în viitorul nu prea îndepărtat să devenim colegi”, declară Cristian Secoșan, director general al Delgaz Grid.

Numărul de angajați ai Delgaz Grid cu vârsta sub 30 de ani a crescut an de an, ajungând în prezent la circa 20% din forța de muncă.

Compania este aproape de sistemul educațional românesc și investește an de an pentru generațiile viitorului. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte este „Energie în școlile copilăriei” prin care ne-am propus să îmbunătățim condițiile de studiu și să eficientizăm consumul de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie LED, până în prezentfiind înlocuite sistemele de iluminat în71 de școli din 18 județe. Acest proiect a fost premiat recent la categoria „Responsabilitate pentru Viitor” în cadrul Galei Aniversare de 20 de ani a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK).

Un alt proiect este „Lecții despre energie” care a debutat în anul 2009 cu scopul de a-i familiariza peceimici cu regulile de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. În cei 13 ani, în acest program au fost implicați aproximativ 1.200 de voluntari, care le-au împărtășit informații despre energie și siguranță unui număr de21.000 de elevi din 600 de școli din zona de activitate E.ON și Delgaz Grid.

Mai multe detalii despre acțiunile și proiectele noastre prin care nepropunem să contribuim la dezvoltarea sustenabilăa comunităților, având grijă să oferim generațiilorurmătoare șansa la un viitor promițător, găsiți în Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021 al E.ON România, grup din care face parte și Delgaz Grid.