Doi români şi un francez, în finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional ‘George Enescu’ 2022

Doi români şi un francez vor urca pe scena Ateneului Român în finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional „George Enescu” 2022, cu lucrări de Brahms şi Ceaikovski.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, 12 concurenţi au luat parte la semifinalele Secţiunii Vioară, care s-au desfăşurat pe 10 şi 11 septembrie, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis, duminică, cei trei finalişti: Ştefan Aprodu (România), Maria Marica (România) şi Gregoire Torossian (Franţa).

„Doi dintre violoniştii calificaţi în Finală, Ştefan Aprodu şi Maria Marica, au ales ca repertoriu Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 77 de Johannes Brahms, unul dintre cele mai faimoase concerte de vioară din istoria muzicii. Al treilea concurent, Gregoire Torossian, va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, unul dintre cele mai renumite concerte pentru vioară, dar şi unul dintre cele mai dificile din punct de vedere tehnic”, se arată în comunicat.

Finala, constând în trei concerte cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Wilson Hermanto, va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 18,00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Ediţia a XVIII-a a Concursului Internaţional „George Enescu” are loc la Bucureşti, între 4 şi 18 septembrie. AGERPRE