Poliția de Frontieră: Pasagerii trebuie  să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Persoanele ce călătoresc prin Aeroportul Internațional Chișinău sunt îndemnate să se prezinte cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, îndemnul vine pentru a fluidiza circulația rutieră – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și pentru a evita formarea rândurilor la intrarea în Aeroport.

Conform unei analize, în fiecare zi, în perioada orelor 11:00-14:00, sunt planificate mai multe rute concomitent, fapt ce condiționează aglomerația pe Aeroportul Internațional Chișinău. „În aceste condiții, rugăm călătorii să-și programeze venirea la Aeroport din timp, în așa mod toate procedurile de trecere a frontierei de stat vor fi realizate operativ și corect”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Poliția de Frontieră împreună cu alte autorități de stat aplică în prezent mai multe măsuri ce au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a țării. Astfel, accesul în Aeroport este permis doar pentru pasageri și personalul aeroportuar. Totodată, controlul de securitate asupra persoanelor și bagajelor acestora se efectuează la intrarea în Aeroport, iar fluxurile de călători sunt direcționate pe coridoare speciale. La fel, staționarea în fața aerogării este interzisă. De asemenea, sunt efectuate patrulări comune zilnice atât pe Aeroport, cât și în adiacentul acestuia etc