Fundaţia Regală Margareta: Conferinţa naţională ”Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă”, pe 30 septembrie, la TNB

Cea de a VI-a ediţie a conferinţei naţionale „Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă”, organizată de Fundaţia Regală Margareta a României, va avea loc pe 30 septembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al FRMR, transmis marţi AGERPRES, evenimentul, care va marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, îşi propune să reunească specialişti din ONG-uri în domeniul asistenţei sociale, din instituţii publice şi autorităţi centrale şi locale, din companii cu produse, servicii de suport şi medicale dedicate seniorilor, precum şi din companii preocupate de vârstnici prin politica de CSR (Corporate Social Responsibility) sau ESG (Environment, Social, and Governance).

În cele patru secţiuni ale conferinţei vor fi prezentate tendinţe şi statistici actuale privind viaţa vârstnicilor din România şi se va discuta despre implicarea seniorilor pe piaţa forţei de muncă, perspectiva oraşelor Smart şi Age Friendly în România, servicii de asistenţă pentru seniorii cu diverse grade de dependenţă, oportunităţi de participare socială şi de implicare în comunitate sau proiecte de integrare digitală a vârstnicilor.

Participarea poate fi fizică în Sala Media – TNB sau live online pe canalul Youtube al Fundaţiei Regale Margareta a României, pe baza înscrierii pe pagina evenimentului.

Potrivit raportului Institutului Naţional de Statistică de la 1 ianuarie 2022, procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu anul precedent, remarcându-se creşterea ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste) de 0,2 puncte procentuale (la 19,5%). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut la 123,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

În România populaţia vârstnică numără în prezent 3,8 milioane persoane, iar principalele lor provocări sunt lipsa resurselor pentru o viaţă decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar şi singurătatea care afectează unul din doi seniori.

AGERPRES este parteneri media al evenimentului. AGERPRES