Grindeanu: Îi îndemn pe cei care au bilete de la Blue Air să îşi ceară banii înapoi şi despăgubirile

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a îndemnat marţi pe românii care şi-au cumpărat bilete de avion de la Blue Air să ceară despăgubiri de la această companie.

„Vorbim de regulamente europene. În regulamentele europene care se aplică şi la Tarom şi la Blue Air se spune, printre altele, şi următorul lucru: că în momentul în care se anulează o cursă sau există întârzieri mai mari de 6 ore, cetăţeanul respectiv cere despăgubiri la compania care trebuia să-l transporte, care poate să meargă până în 600 de euro. În acest moment (…) Tarom încearcă şi a încercat să găsească soluţii. Nu va putea să ajungă peste tot şi am rugat pe cetăţeni, şi foarte mulţi români au făcut acest lucru, şi au găsit rute alternative pentru a veni acasă. Trebuie şi îndemn să îşi ceară banii înapoi şi despăgubirile, conform regulamentelor europene. Guvernul României trebuie să recupereze, de asemenea, sumele cheltuite şi transferate Tarom pentru acoperi aceste destinaţii de la Blue Air”, a spus Grindeanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că firma Blue Air este una privată care nu a dat faliment, dar „se află în faza dinaintea falimentului”.

„În aceste zile au avut loc mai multe întâlniri, cel puţin la Ministerul Transporturilor, inclusiv ieri, legate de subiectul Blue Air. Eu nu îmi doresc ca Blue Air-ul să intre în faliment şi cred că niciun român nu îşi doreşte acest lucru. E o companie românească. Aţi văzut că există agresivitate pe această piaţă în a se ocupa locul lăsat liber de către Blue Air. Eu mi-aş dori ca această companie să-şi revină, ca cetăţenii să-şi recâştige încrederea, e foarte important să-şi recâştige încrederea în Blue Air”, a conchis acesta. AGERPRES