A XIII-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice (FIMM 13)

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Centrul Cultural German Iași, Opera Națională Iași, Teatru Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica „Moldova” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Asociația Crescendo Events Iași și Asociația „Atelierul de Percuție” din București derulează în perioada 16 – 18 septembrie proiectul „Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice”, editia a XIII-a (FIMM 13).

Proiectul este conceput în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și de perpetuare a tradiției europene a flașnetarilor.

Pe parcursul celor trei zile, programul festivalului va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, simpozion, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții videomapping etc.

“Ne vom bucura, și la această ediție, de o participare prestigioasă din țări, precum: Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova și România. FIMM 13 va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus. Prin conceperea și dezvoltarea acestui proiect, ajuns la ediția a 13-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași se numără printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa. Coordonat de dr. ing. Monica Nănescu, FIMM 13 este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, fiind a noua ediție la care Festivalul beneficiază de sprijinul AFCN”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 16 septembrie 2022, orele 11.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii și va fi transmisă live la următoarele adrese:

https://www.facebook.com/festivalulmuziciimecanice/

https://www.facebook.com/muzeulstiinteiStefanProcopiu/

https://www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi/