Admiterea de toamnă la Universitatea Româno-Americană: învățământ românesc, programă occidentală

Până în data de 18 septembrie 2022, tinerii care își doresc completarea educației lor formale prin urmarea unei facultăți cu o programă interactivă, occidentală, ce le oferă ocazia unei cariere internaționale, se pot înscrie la sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea Româno-Americană (URA). Având în vedere că diplomele emise de aceasta sunt recunoscute internațional, mii de absolvenți ai URA profesează acum în străinătate, în domenii precum administrarea afacerilor, relații internaționale, management, finanțe-bănci, informatică, marketing sau industria ospitalității.

Oferta educațională este gândită astfel încât să ofere o experiență educațională accesibilă, modernă, aliniată la cerințele pieței muncii. Cu o istorie de peste 31 de ani pe piața educațională din țara noastră, instituția le oferă tinerilor 7 facultăți din care pot alege, în anul universitar 2022 – 2023, respectiv: Facultatea de DreptFacultatea de Informatică ManagerialăFacultatea de Educație Fizică, Sport și KinetoterapieFacultatea de Afaceri InternaționaleFacultatea de Finanțe și ContabilitateFacultatea de Management-Marketing și Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității. Fiecare dintre acestea include specializări, care însumează 33 de programe, cu predare în limba română sau engleză.

„Universitatea Româno-Americană se bucură de aprecierea absolvenților și a mediului de afaceri deopotrivă, un rezultat al dorinței noastre de a promova un sistem educațional la standarde internaționale, bine ancorat în realitățile pieței muncii. Tinerii care aleg să se înscrie la URA optează, de fapt, pentru a-și urma visul cu încredere. Nu întâmplător, sloganul nostru este Dăm culoare viitorului tău!. Absolvirea universității noastre, care se bucură de o tradiție bogată în România, în ce privește învățământul privat de calitate, le asigură o șansă reală pe piața muncii din România sau din străinătate, ajungând să profeseze în domeniul pentru care s-au pregătit”, apreciază domnul Prof.univ.dr.habil. Costel NEGRICEA, Rectorul Universității Româno-Americane.

Performanțele studenților sunt recunoscute chiar din prima zi: studenții înmatriculați, pe baza criteriilor de performanță, pot beneficia de locuri fără taxă, la fel ca în universitățile de stat; primii 20% dintre candidații înmatriculați la programele de licență cu predare în limba română beneficiază de o bursă de studiu de 1.200 EUR / an; în cazul programelor de masterat cu predare în limba română, primii 10% dintre candidații înmatriculați vor primi bursa de studiu dedicată. Programele de studiu cu predare în limba română și în limba engleză sunt în permanență actualizate, astfel încât să corespundă cerințelor pieței muncii. Ele pun accent pe competențe practice: pe lângă baze de practică, universitatea oferă internship-uri în țară și străinătate. Dezvoltarea personală a studenților este încurajată prin activități extra-curriculare și colaborări cu alte companii sau instituții. Activitatea de predare este susținută de un corp profesoral de top, ce le oferă cursanților mentorat constant, și expunerea la invitați de renume în plan național și internațional. În plus, cursurile se desfășoară într-un campus modern, cu bibliotecă, bază sportivă și cantină.

Înscrierea, ce se poate realiza atât în campus, cât și on-line (admitere.rau.ro), este posibilă pana la data de 18 septembrie 2022, inclusiv. Admiterea se face cu luarea în calcul, în media de admitere, a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituții de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine. Candidații care nu dețin atestate, vor susține, în data de 20 septembrie 2022, o probă de concurs ce constă într-un eseu sau Interviu (la alegere) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul, în media de admitere, a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%), respectiv probă de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs. La același link (https://admitere.rau.ro/), studenții admiși își pot confirma locul și, ulterior admiterii, își pot plăti taxa de studii.

Tinerii care aleg URA aleg șansa de a studia în România, în condiții și după modelul promovat de mari universități de renume din lume. Cel puțin la fel de important, își asigură posibilitatea de a se angaja în domeniul dorit, având în vedere că 75% dintre absolvenții universității se angajează în specializarea absolvită sau domenii înrudite. De altfel, acesta este doar unul din argumentele pentru care instituția a fost evaluată și acreditată în 2021 de către ARACIS, obținând pentru a treia oara consecutiv calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern dedicat dezvoltării intelectuale, atât a studenților, cât și a profesorilor.

Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității, www.rau.ro.