Tratament revoluționar pentru pacienții cu tumori cerebrale, la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Începând  cu data de 15 septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași a contractat cu Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” servicii pentru tratamentul bolnavilor cu malformaţii vasculare cerebrale şi tumori cerebrale profunde inabordabile chirurgical sau cu risc crescut de mortalitate sau morbiditate neurologică gravă postoperatorie prin Gamma-Knife.

“Tratamentul se acordă gratuit asiguraților, prin intermediul Programului Național de Diagnostic și Tratament, cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță/Subprogramul de radiologie intervențională”, se arată într-un comunicat dat publicității de Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”..

Dacă, până acum, la nivel național, prin intermediul acestui program erau tratați anual la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni” București aproximativ 400 pacienți, prin această investiție realizată la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași  vor beneficia de tratament încă o mie de pacienți.

De menționat că tariful pentru serviciul Gamma-Knife, decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate Iași, este de 7.300 de lei/intervenție.