FILE PHOTO: An elevated metro (or subway), operated by the Paris transport network (RATP), passes over a bridge in Paris, France, December 3, 2019. REUTERS/Charles Platiau/File Photo

O staţie de metrou din Paris va purta numele reginei Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor suveranei britanice

O staţie de metrou din Paris va purta numele reginei Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor suveranei britanice, informează DPA.

Compania de transport RATP a anunţat luni dimineaţă că staţia de metrou George V de pe bulevardul Champs-Élysées va fi redenumită Elizabeth II pentru o zi.

Compania a publicat o fotografie cu inscripţia temporară pe care sunt specificate de asemenea anul naşterii şi al morţii suveranei britanice.

Pentru a evita crearea unei confuzii, numele obişnuit al staţiei va fi afişat pe fiecare al doilea indicator, a mai anunţat operatorul de transport francez.

În Franţa, demersul a fost parţial întâmpinat cu critici. În secţiunea de comentarii, oamenii au scris că sunt şocaţi să vadă aşa ceva în Franţa şi au cerut abolirea monarhiei.

Nu toate criticile au fost la fel de drastice, un călător întrebând dacă preţul biletelor va creşte în urma acestui demers. AGERPRE