ROBOFEST, în perioada 3 – 6 noiembrie

Sute de roboţi şi tehnologii vor fi prezentate, în perioada 3 – 6 noiembrie, la prima ediţie a ROBOFEST, eveniment organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti.

„Avem încrederea că ROBOFEST va fi un eveniment de referinţă în domeniul industriei 4.0, al automatizării, al inteligenţei artificiale şi al roboticii. Timp de 4 zile, campusul UPB va deveni locul de „joacă” şi de expunere pentru sute de roboţi şi tehnologii, la care estimăm participarea a peste 30.000 de persoane”, au anunţat organizatorii, într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

În cadrul ROBOFEST se vor desfăşura şi ROBOCHALLENGE aflat la ediţia a XIII-a, cel mai mare concurs internaţional de robotică din Europa care urmăreşte construirea de roboţi autonomi, capabili să-şi înfrunte adversarii în cele 15 probe, şi QUBE2SPACE, prima competiţie de PocketQube-uri din lume destinată elevilor de liceu.

PocketQube-ul este un nanosatelit de formă cubică în miniatură folosit pentru diferite experimente de altitudine. AGERPRES