Rusia şi China au căzut de acord să-şi aprofundeze cooperarea în probleme de apărare

Rusia şi China au căzut de acord să-şi aprofundeze cooperarea în probleme de apărare, cu accent pe desfăşurarea de exerciţii comune, a declarat luni la Moscova puternicul Consiliu de Securitate al Federaţiei Ruse, citat de Reuters.

„Părţile au convenit asupra cooperării militare în continuare cu accent pe exerciţii şi patrule comune, precum şi pe întărirea contactelor dintre Statele Majore Generale”, se arată într-un comunicat.

Difuzarea comunicatului are loc în timp ce secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patruşev vizitează China pentru a purta consultări de securitate şi avea întâlniri cu oficiali.

Rusia şi China şi-au aprofundat cooperarea în ultimii ani, deşi preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut „preocupările” Chinei cu privire la situaţia din Ucraina la un summit în Uzbekistan săptămâna trecută.

China s-a abţinut să condamne operaţiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească „invazie”, în timp ce Kremlinul consideră războiul drept „operaţiune militară specială”.AGERPRES