Serviciul Vamal a încasat peste 686 mln de lei în ultima săptămână

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. În perioada 12-18 septembrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 686,5 milioane de lei (aproximativ 34,3 mln de euro), mai mult cu 3,5% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,5% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 5977 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 82 281 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă au fost constatate 57 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 209 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,2 miliarde de lei, cu 21,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.