Breaking News

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului cu Umbrele, în perioada 24-25 septembrie, la Iași

Asociația Cetățenilor Implicaţi în Comunitate Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi anunță organziarea în perioada 24 – 25 septembrie a celei de-a VI-a ediții a Festivalului cu Umbrele

În acest an, evenimentul, organizat de Asociaţia Cetăţenilor Implicaţi în Comunitate Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi cu sprijinul Palas Iaşi, SalubrIS SA, Auchan, Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, Companiei de Transport Public Iaşi, va avea loc între orele 10.00 – 21.00 în Grădina  Palas Iaşi.

Festivalul cu Umbrele®, este primul festival social, educativ şi cultural care și-a propus ca misiune sprijinirea și promovarea cauzelor și valorilor locale, mobilizarea resurselor locale, potențarea și reinvestirea lor în comunitate.

Tema ediției din acest an a festivalului este „Solidaritate în umanitate”, fiind  dedicată pacienţilor cu boala Parkinson. Festivalul susţine un proiect în premieră naţională, dar şi în estul Europei: Tangoterapia şi rolul său în recuperarea pacienţilor cu boala Parkinson.

Prin acest proiect unic în România, iniţiat de Asociaţia Cetăţenilor Implicaţi în Comunitate şi finanţat pentru două luni de Municipiul Iaşi în baza Legii 350/2005,  se oferă şedinte gratuite de tangoterapie pacienţilor cu boala Parkinson. În acelaşi timp, festivalul îşi propune să devină un instrument de conştientizare a populaţiei asupra incidenţei bolii Parkinson, a implicaţiilor psiho-sociale şi economice ale acestei boli.= precizează organizatorii într-un comunicat.

În cele două zile de festival, cei interesaţi vor putea participa la spectacol live de muzică, teatru, dans, ateliere de creatie şi dezvoltare personală, târgul Happydichiseala, dedicat tinerilor artişti, concursuri inedite de lectură, poezie şi pictură.