Dr. Adrian Marinescu, director Medical, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a vorbit despre importanța vaccinului antigripal. Potrivit medicului, „gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni. Poate duce la complicații severe, crescând riscul de infarct miocardic și pneumonie.”
Din cauza măsurilor de protecție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea socială, există o îngrijorare globală că imunitatea populației este scăzută, ceea ce ar putea determina ca sezoanele gripale viitoare să fie mai severe.
În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă vaccinarea populației. Conform indicațiilor terapeutice, vaccinul poate fi recomandat de medici pentru prevenirea bolii gripale prin imunizarea tuturor grupelor de vârstă, respectiv a adulților (inclusiv a gravidelor), a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, după vaccinarea prealabilă a gravidelor.
„Vaccinarea este importantă mai ales pentru grupele de populație la risc, pentru care Organizația Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, copiii cu vârsta între 6 luni şi 5 ani, gravidele și bolnavii cronici cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 de ani”, atrage atenția dr. Adrian Marinescu, potrivit doctorulzilei.ro.
„Dar gripa este mai periculoasă decât își dau seama cei mai mulți oameni. Poate duce la complicații severe, crescând riscul de infarct miocardic și pneumonie, chiar și în rândul adulților sănătoși”, avertizează dr. Adrian Marinescu, director Medical, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, conchide medicul specialist Marinescu. (AMPress)