Labirintul relațiilor în lumea autismului, un nou proiect destinat comunității ieșene lansat de Asociația Zbor de Fluturi

Asociația Zbor de Fluturi lansează un nou proiect „Labirintul relațiilor în lumea autismului”, prin care își propune ca în perioada octombrie 2022 – februarie 2023 să organizeze activități cu copiii din spectrul autist, cursuri cu părinții copiilor cu TSA, dar și activități în școli din municipiul Iași, în vederea creșterii gradului de conștientizare, relaționare și înțelegere a spectrului autist.

Proiectul se va încheia în luna februarie, prin organizarea unui experiment social, labirintul senzorial va fi amplasat într-un spațiu public, astfel încât oricine să poată participa și experimenta senzațiile unei persoane din spectrul autist.

„Labirintul relațiilor în lumea autismului” vine ca un răspuns la nevoia copiilor cu autism de a crea o punte de legătură cu comunitatea din jurul lor. De aceea, activitățile proiectului se desfășoară atât cu persoanele tipice, cât și atipice. Prin implementarea labirintului senzorial în instituțiile școlare din orașul Iași se urmărește încurajarea unor relații mai sănătoase între toți copiii și înțelegere mai aprofundată a ceea ce presupune spectrul autist. Cursurile pentru părinții copiilor cu TSA își propun să îi ajute pe adulți să îi susțină pe copii să dezvolte abilități de relaționare socială, iar activitățile cu copiii din spectru autism îi vor ajuta să progreseze în interacțiunile sociale. Obiectivul experimentului social este să invite comunitatea ieșeană să pășească în lumea persoanelor cu autism și astfel să se maximizeze șansele de integrare a persoanelor atipice”, afirmă orgnizatorii proiectului într-un comunicat de presă, în care se mai precizează că începând cu luna octombrie, specialiștii Asociației Zbor de Fluturi vor începe activitățile atât la centrul asociației, cât și în opt instituții școlare.

Proiectul „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este derulat de Asociația Zbor de Fluturi și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Asociația Zbor de Fluturi

Misiunea Asociatiei Zbor de Fluturi este să ofere o șansă de recuperare copiilor cu autism, prin servicii specializate, programe de terapie personalizate si promovarea drepturilor si demnitatii acestora. Copii sunt sustinuti în dezvoltarea abilităţilor lor cognitive, sociale si de limbaj. Abordarea terapeutica se bazează pe principiile analizei aplicate a comportamentului ( ABA), terapie cu cele mai bune rezultate în lucrul cu copii cu Tulburari din Spectru Autist.

Despre Programul În Stare de Bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții grupurilor vulnerabile și a comunităților din care acestea fac parte, prin sprijinirea inițiativelor din domeniile Cultură, Sport sau Viață Sănătoasă care au un impact poztiv asupra acestora.

în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.