Poli Iași, eliminată rușinos din Cupa României

Poli Iași a fost eliminată dramatic, marți după amiază, din Cupa României, de către CSC Dumbrăvița, după executarea loviturilor de departajare, după ce, după timpul regulamentar de joc și cele două reprize de prelungiri, scorul a fost egal 0-0.

Deși s-au prezentat în Banat cu echipa a doua, ieșenii porneau ca mari favoriți în acest meci, în fața unei echipe care a promovat, în premieră, în această vară în cel de-al doilea eșalon fotbalistic. Socoteala de acasă a moldovenilor nu s-a potrivit însă cu ceea ce s-a întâmplat pe cochetul Stadion “Francisc Dobay” din micuța localitate timișeană, ieșenii făcându-se din nou de râs, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în campionat, de această dată în Cupa României.

Gazdele au început mai bine și au avut câteva bine oportunități de a deschide scorul, prin Paulevici (min. 7) și Ungureanu (min. 17), însă cea mai mare ocazie de gol a aparținut oaspeților, prin Ștefanovici (min. 40), al cărui șut a fost respins in extremis de un fundaș al gazdelor, după ce portarul Trifon a ieșit hazardat în afara careului. În partea a doua a jocului, Simion (min. 78) putea aduce victoria și implicit calificarea gazdelor în grupele competiției, însă balonul trimis de acesta din 12 metri a fost respins cu un ultim efort de Jankov în corner. În cele două reprize ale prelungirilor, oaspeții, mai proaspeți din punct de vedere fizic, puteau tranșa disputa în favoarea lor, însă Karachanakov a ratat două mari ocazii de gol.

Potrivit regulamentului, pentru desemnarea formației care urmează să meargă mai departe s-a trecut al executarea loviturilor de departajare. Gazdele au înscris prin Ghinescu, Grancea, Bodri, Simion, Tănase, Bura-Koț și Martinov și au ratat prin Olaru, care a șutat în bară, în timp ce oaspeții au transformat loviturile de la punctual cu var prin Hrib, Fosu-Mensah, Ștefanovici, Karachachanakov, Tomczyk și Telcean și au ratat prin Francisc Cristea și Kuadio.

CSC Dumbrăvița se impune, în final, cu scorul de 7-6, după executarea loviturilor de departajare și se califică, în premieră, în grupele Cupei României.

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Lică, Fosu-Mensah, Finica – Telcean, Cracea (min. 69 Karachanakov) – Dumitru (min. 69 Hrib), Fr. Cristea, Ștefanovici – Plokhotniuk (min. 74 Tomczyk).

Imediat după meci, jucătorii care au făcut deplasarea în Banat au plecat cu autocarul către Iași, cu o escală, în această noapte, la Cluj, urmând ca de joi să se alăture celorlalți componenți din lot, pentru a pregăti partida de sâmbătă, de la ora 11.00, din Copou, contra celor de la Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a VIII-a a Ligii 2.