Dublu eveniment la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează sâmbătă, 1 octombrie, la ora ora 12.00, lansarea cărții „Reprezentarea filosofului în pictura epocii moderne”, autor Cristina Talpan, urmată de vernisajul expoziției de artă vizuală Cogito ergo sum, semnată de Ana Alexoaie-Conache.

La fel ca și textul, imaginea poate fi locul în care se pot cuprinde nebănuite sensuri și semnificații, astfel că acest eveniment dovedește că o reprezentare picturală poate fi la fel de expresivă ca și cuvântul înțelept. Reprezentările plastice ale unei lumi a spiritului, a dragostei de înțelepciune aparținând artistului vizual Ana-Maria Alexoaie-Conache îmbină spectaculos privirea cuvântului cu cea a culorii oferind iubitorilor de frumos un moment creator marcat de har și dedicație.

Dublul eveniment va fi prezentat de prof. univ. dr. Petru Bejan și prof. dr. Ana Irina Iorga, și va fi întregit de un moment artistic susținut de soprana Marina Porumb, actorul Tudor Andrei Ostafie și poetul Mircea Boboc.

Expoziția Cogito ergo sum va putea fi vizitată în perioada 29 septembrie – 8 octombrie, în spațiile Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu”, de marţi până sâmbătă, între orele 10.00 și 17.00.