MAI supune dezbaterii publice un proiect privind denunţarea sau neprelungirea unor tratate cu Rusia şi Belarus

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea încetării valabilităţii, prin denunţare, a unor tratate internaţionale cu Federaţia Rusă şi Belarus, din domeniile sale de competenţă.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost demarat un proces de analiză privind cadrul juridic de cooperare din domeniile de competenţă pe relaţia cu Federaţia Rusă şi Republica Belarus. În acest context, au fost identificate o serie de documente de cooperare pentru care se impun anumite măsuri legate de denunţare sau neprelungirea valabilităţii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, publicată pe pagina MAI.

Printre documente se numără înţelegeri de colaborare dintre Ministerul de Interne al României şi Ministerul de Interne al Federaţiei Ruse şi între Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi instituţia omoloagă din Rusia, precum şi un acord privind controlul traficului de droguri.

„Înţelegerea de colaborare între Ministerul de Interne al României şi Ministerul de Interne al Federaţiei Ruse îşi încetează valabilitatea după 30 de zile de la primirea de către una din părţi a notificării scrise cu privire la intenţia celeilalte părţi de a sista aplicarea înţelegerii”, explică MAI. AGERPRES