Iașul a primit cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății

Joi, 28 septembrie, la Iași a ajuns cea de-a doua tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății, care constă în 26.060 doze ce vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În perioada 3-7 octombrie 2022, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iaşi va distribui medicilor de familie dozele de vaccin antigripal sezonier, destinate următoarelor categorii beneficiare:

  1. Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani, în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane;
  2. b) Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni;
  3. c) Gravide;
  4. d) Persoane cu vârsta peste 65 de ani.

Prin urmare, campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon pentru populație va demara după data de 7 octombrie 2022, prin cabinetele medicilor de familie.

Reamintim că prima tranşă de vaccin antigripal, constând în 51.585 doze de vaccin antigripal, respectiv produsul biologic INFLUVAC TETRA, a fost repartizată Direcției de Sănătate Publică Iaşi la sfârșitul săptămânii trecute.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală.