Lucrarea “Nautilus” a sculptorului Vladlen Babcinețchi, vernisată în cadrul proiectului “Reziliență”

Duminică, 2 octombrie, de la ora 17.00, pe strada Lăpușneanu, în dreptul Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – filiala Iași, va avea loc deschiderea proiectului „Reziliență”, cu o primă activitate, vernisajul lucrării “Nautilus”, realizată pentru acest eveniment de sculptorul Vladlen Babcinețchi.

Proiectul este realizat de Societatea de Studii Istorice din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și dorește să aducă la lumină fapte și evenimente care au făcut orașul Iași un simbol al renașterii în timpuri de cumpănă (război sau pandemii), un spațiu de refugiu și pace prin intermediul artelor vizuale (Vladlen Babcinetchi) și a filmului (Alina Țiței).

“Lucrarea este o punte metaforică între timpurile actuale și cele ale Antichitații (Vitruvius) și ale Renașterii (Leonardo da Vinci), între cosmic și pământesc. În centrul acestora, ființa umană este simbolul transformărilor, a regenerărilor, a puterii de a depăși greutățile prezentului, de a-și vedea prin transparența sculpturii, propria perfecțiune”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Vladlen Babcinețchi (născut 1983 la Rezina –  Republica. Moldova ) este sculptor / doctor în inginerie industrială, membru UAPR – filiala Iași, membru UAP Chișinău, consultant artistic al SHARE Arts&Crafts.

Artist reprezentativ al noii generații, abordează tematici și concepte diferite, fiind specializat în domeniul sculpturii monumentale, lucrările sale putând fi admirate în municipiul și județul Iași, Constanta, Ilfov, in Republica Moldova, Italia s.a.

De asemenea, lucrarea este mapată și are atașat un cod QR către site-ul monumentediniasi.ro