Nicolae Ciucă – vizită la Sofia, la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, sâmbătă, o vizită la Sofia, în Bulgaria, pentru a participa la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, cu acest prilej urmând să aibă întrevederi cu preşedintele Republicii Bulgare, Rumen Radev, şi premierul bulgar interimar Galab Donev.

De asemenea, premierul Ciucă va avea întâlni şi cu oficiali din alte ţări, printre care preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, precizează un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

„Inaugurarea Interconectorului Grecia-Bulgaria este un moment pe care îl aşteptăm cu mult interes şi speranţă şi care va deschide o etapă importantă în eforturile pe care le facem împreună la nivel european pentru a ne asigura necesarul în plan energetic, reducând, în acelaşi timp, dependenţa de gazul rusesc. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector reprezintă o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României şi altor state aflate pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP)”, a declarat premierul Ciucă.

La eveniment vor mai participa lideri regionali şi europeni, respectiv reprezentanţi ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte la Sofia pe premierul Ciucă fac parte ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, şi directorul adjunct al Romgaz, Aristotel Jude, mai precizează Guvernul.

(sursa:AGERPRES)