Poli Iași – Minaur Baia Mare 2-0. Ieșenii au urcat pe primul loc în clasament

Poli Iași s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-0 (0-0), în Copou, în fața lui Minaur Baia Mare, în etapa a VIII-a a Ligii 2, prin golurile reușite de Plămadă (min. 7- – cu capul, după o un corner executat perfect de pe partea dreaptă de Francisc Cristea) și Plokhotniuk (min. 90+4 – scăpat singur cu portarul).

În ciuda scorului, meciul a fost, mai ales în prima repriză, destul de echilibrat, diferența dintre cele două formații nefiind atât de evidentă. În primul mitan, gazdele au făcut, din nou, un joc slab, fără mari ocazii de gol la poarta adversă, singura reușită din acest punct de vedere fiind bara lui Roman (min. 42 – după un șut superb de la 25 de metri). În partea a doua, oaspeții puteau restabili egalitatea pe tabela de marcaj, însă șutul puternic expediat de Donca (min. 74) de la 25 de metri a fost respins în corner de Knoflach.

Victorie fără glorie a gazdelor, care în urma acestui rezultat urcă pe primul loc în clasament, cel puțin până duminică, când sunt programate majoritatea întâlnirilor din cadrul etapei.

Poli Iași: Knoflach – Martac, Plămadă, Tincu, Ciaun (min. 67 Ștefanovici) – Marchioni, Del Priore – Roman (min. 67 Fr. Cristea), Anton (min. 59 Bujor), Hlistei (min. 46 Hunte) – Harrison (min. 40 Plokhotniuk).

Minaur: Băilă – Lazăr, Mondragon (min. 76 Stanciu), Simion, Oiță – Stoian (min. 76 Neacșu), Gneba, Donca, Ciocan (min. 57 Chinde), Muacir – Chitaș (min. 76 Ouatu).

În etapa viitoare, Poli Iași va întâlni sâmbătă, 8 octombrie, în deplasare, pe  Ripensia Timișoara.