Coronavirus: Autorităţile din Kiev recomandă purtarea măştii în locurile publice

Autorităţile din capitala ucraineană Kiev au recomandat luni purtarea din nou a măştii în locurile publice pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19, în condiţiile în care sistemul de sănătate ucrainean este grav afectat din cauza invaziei ruse, relatează AFP.

„Autorităţile oraşului le cer locuitorilor din Kiev să poarte din nou masca de protecţie”, a declarat primăria pe Telegram.

Săptămâna trecută, în capitala Ucrainei au fost înregistrate 2.515 de cazuri de coronavirus, 242 de spitalizări şi 22 de decese, potrivit cifrelor oficiale.

Autorităţile municipale recomandă purtarea măştii „în transportul public, în locurile care primesc clienţi şi în instituţiile de învăţământ”, potrivit comunicatului primăriei.

Între 19 şi 25 septembrie, în Ucraina au fost înregistrate 44.137 de noi cazuri de coronavirus şi 161 de persoane au murit, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Săptămâna trecută, ministrul adjunct al Sănătăţii, Igor Kuzin, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID, afirmând pentru publicaţia germană Deutsche Welle că sistemul de sănătate ucrainean „înregistrează zilnic pierderi” din cauza războiului.

De la începutul invaziei ruse în februarie, „18 unităţi medicale care primesc pacienţi cu COVID au fost distruse, alte 15 au fost parţial distruse şi peste 100 sunt sub ocupaţie”, a adăugat el.

Ministrul sănătăţii le-a cerut ucrainenilor să se vaccineze, estimând totodată că restricţiile pentru încetinirea răspândirii COVID ar fi greu de implementat, populaţia fiind „concentrată asupra unui alt inamic”. AGERPRES