Moşteanu: Îi cer lui Ciolacu să publice motivele excluderii deputatului Bălăşoiu şi dovezile că e caz penal

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, că îi cere preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să explice public motivele pentru care deputatul PSD de Argeş Aurel Bălăşoiu a fost exclus din partid şi să facă publice dovezile pentru care a considerat că este un caz penal.

„Au trecut 48 de ore de la comunicatul PSD şi îi cer domnului Marcel Ciolacu să publice toate dovezile în baza cărora au considerat sâmbătă seara că ceea ce a făcut deputatul este caz penal. Să le publice sau să le trimită către DIICOT. Avem acest comunicat şi nu avem nicio acţiune a PSD de atunci până acum şi îi spun domnului Ciolacu că tăinuirea intră tot în sfera penală şi dacă ştia ceva sâmbătă seara şi a dat acest comunicat, vrem să ştim cu toţii ce este acolo. Este în interesul public şi îi cer să publice aceste dovezi”, a afirmat Moşteanu, la Parlament.

El a spus că USR a votat în Parlament pentru orice cerere de ridicare a imunităţii parlamentare.

„USR a votat întotdeauna în Parlament, de şase ani decât suntem în Parlament, la orice cerere de ridicare a imunităţii parlamentare. Niciun parlamentar nu este mai presus de lege şi acum, uitându-mă la comunicatul PSD, dacă tot au început să vorbească de morală creştină şi să încerce să-şi ducă activitatea politică bazată pe morala creştină, le reamintesc că acolo scrie şi să nu furi şi să nu minţi şi ar face bine să arate aceste lucruri în fiecare zi”, a adăugat Moşteanu.

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu.

De asemenea, „PSD se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat”.

„În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine”, a precizat PSD într-o postare pe pagina de Facebook. AGERPRES