Peste 80 de edituri, lansări de carte şi întâlniri cu personalităţi culturale, la Salonul Hunedorean al Cărţii

Peste 80 de edituri şi câteva mii de cititori sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a Salonului Hunedorean al Cărţii, care va avea loc în perioada 12-15 octombrie, într-un cunoscut centru comercial din Deva, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Organizatorii se aşteaptă ca Salonul să fie vizitat de câteva mii de iubitori ai cărţilor, după exemplul anilor trecuţi, mai ales că publicul va putea să ia parte la întâlniri cu personalităţi de seamă ale culturii româneşti, care îşi vor lansa volumele la Deva.

Salonul include zeci de lansări de carte, întâlniri cu scriitorii şi prezentarea unor noutăţi editoriale, între orele 10,00-20,00, accesul publicului fiind gratuit.

„Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deşi ne aflăm în era internetului, lectura cărţilor în format tradiţional, pe hârtie, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt şi plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărţi nu va dispărea prea curând. Aşteptăm, prin urmare, acelaşi public numeros, de toate vârstele şi ocupaţiile, iubitorii de carte şi de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărţii este o mare sărbătoare a spiritului”, a declarat, marţi, managerul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara.

În cadrul manifestării va fi marcată împlinirea unui secol de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia. Momentul va fi rememorat cu ajutorul Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie din Alba Iulia, care va face o reconstituire a evenimentului.

Salonul Hunedorean al Cărţii se află la ediţia a XXI-a. AGERPRES